HTML

Mesehős Bolt

Friss hírek a legnépszerűbb mesehősök és a Mesehősbolt világából, egyedi akciókkal, különleges hírekkel. Ez a blog neked szól, ha Scooby, Ben 10, Postás Pat rajongó vagy.

Mesehősbolt a Facebookon

Nem jár uniós márkavédelem a Lego építőkockáinak

 Elutasította az Európai Bíróság kedden a világhírű Lego játékgyártó cégnek azon kérését, amelynek alapján uniós márkavédelmet és exkluzivitást élvezhetett volna játékkockáira.

A Luxembourgban kihirdetett ítélet hosszú jogi procedúra végére tett pontot. A cég először közel tizenöt évvel ezelőtt kért márkavédelmet az ezzel foglalkozó uniós hivataltól (OHIM), és az le is védte a Legót. Ám ezt a határozatot megtámadta egy konkurens vállalat, amely ma Mega Brands néven ismert, és az OHIM visszavonta korábbi döntését. Ezt követően az ügy az Európai Bíróság elé került, amely 2008-ban a Lego ellen foglalt állást. A most kihirdetett ítéletben pedig az uniós bíróság a dán cég fellebbezését is elutasította.

A bíróság arra hivatkozott, hogy az uniós jog nem teszi lehetővé a cégeknek, hogy kizárólag műszaki megoldásokat végérvényesen levédessenek. A döntés azt jelenti, hogy hasonló termékekkel a piacon maradhatnak a Lego versenytársai. A cég egyik szóvivője a keddi ítéletre úgy reagált, hogy az nemcsak a cégre nézve negatív hatású, hanem a fogyasztókra is, akiket így könnyen megtéveszthetnek.

Szerző: MTI

Címkék: lego banbao mesehősbolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesehosbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr982480407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása